Çerez Politikamız

Anasayfa » Çerez Politikamız

Faizsiz Katılım  internet sitesini ziyaretiniz esnasında kullanılabilecek çerezler ve benzeri teknolojiler hakkında bilgi vermek amacıyla işbu Çerez Politikası’nı hazırlanmıştır. Şirketimizin internet sitesini kullanmanız halinde, Çerez Politikası kapsamında çerez ve benzeri teknolojiler kullanılabilir, cihazınıza kaydedilebilir ve kişisel verileriniz aşağıda belirtilen amaç ve yöntemlerle 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ile ikincil düzenlemeleri ve kişisel verilerin korunmasına ilişkin sair mevzuatına uygun olarak işlenebilir.

1- Tanım

Web sitemizde, size daha iyi, hızlı ve güvenli bir deneyim sağlamak için “Çerezler” kullanılmaktadır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz web siteleri tarafından oluşturulan ve web sitesi tercihleriniz veya profil bilgileriniz gibi göz atma bilgilerini saklayan ve cihazınıza yerleştirilen küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, bir web sitesini ilk ziyaretiniz sırasında tarayıcınız aracılığıyla cihazınıza depolanabilirler. Aynı siteyi aynı cihazla tekrar ziyaret ettiğinizde tarayıcınız cihazınızda site adına kayıtlı bir çerez olup olmadığını kontrol eder. Eğer kayıt var ise, kaydın içindeki veriyi ziyaret etmekte olduğunuz web sitesine iletir. Bu sayede web sitesi, sizin siteyi daha önce ziyaret ettiğinizi anlar ve size iletilecek içeriği de ona göre tayin eder.
Bu sayede bilgisayarınız veya mobil cihazınız otomatik olarak yeniden tanınmaktadır ve örneğin tercih ettiğiniz ayarlar yüklenir. Bu, web sitemizi her ziyaret ettiğinizde bunları ayarlamanıza gerek kalmaması avantajını sunar. Tekliflerimizi, hizmetlerimizi,  internetteki görünürlüğümüzü ve reklamlarımızı içerik, grafik ve teknoloji açısından ihtiyaçlarınıza göre geliştirmek için tercihlerinizi takip etmek ve web sitelerimiz için kullanım verilerini istatistiksel olarak değerlendirmek için Çerezler kullanabiliriz. Web sitelerimizde pikseller, dönüşüm izleme gibi teknikler kullanabiliriz. Tutarlılık açısından, tüm bu teknikler bundan sonra Çerezler olarak anılacaktır.

2- Çerez Tipleri

Web sitelerimizde çeşitli çerezler kullanılmaktadır:

  • Birinci Kişi Çerezler: Tarafımızca konulan ve bizim kontrolümüzde olan Çerezleri kullanmaktayız.
  • Üçüncü kişi çerezler: Üçüncü kişi çerezler de web sitelerimizde kullanılmaktadır. Çerezleri web sitelerimize yerleştiren tüm üçüncü tarafları bilmiyor olabiliriz. Web sitelerimizde üçüncü şahıslar tarafından yerleştirilen tüm Çerezleri de bilmiyor olmayabiliriz. Web sitelerimizi değerlendirmek için kullandığımız analitik Çerezler haricinde, bu üçüncü kişi çerezlerin kullanımı izlenmemektedir.

3- Saklama Süresi

Çerezler, farklı süreler boyunca saklanmaktadır:

  • Oturum Çerezleri: Oturum Çerezleri sadece web sitemize yaptığınız ziyaret süresince saklanır, dolayısıyla web sitemizden birine veya bir tarayıcı oturumuna yaptığınız mevcut ziyaretiniz süresince Çerez kullanılır.
  • Kalıcı Çerezler: Kalıcı Çerezler, bilgisayarınızın veya mobil cihazınızın sabit diskinde, web sitemize yaptığımız ziyaretlerin veya bir tarayıcı oturumunun ötesinde saklanır. Web sitemizi bir sonraki ziyaretinizde sizi tanımamıza ve web sitemizi kullanmanızın kolaylaştırılması mümkün kılınır.

4- Amaçlar

Çerezler, aşağıdaki amaçlarla kullanılır:

  • Web sitelerinin belirli işlevlerinin gerçekleştirilmesi: Kullanılan Çerezler, web sitemizin ve belirli “rahat” işlevlerinin tarayıcınızın otomatik olarak tanınması yoluyla işlemesini sağlar.
  • Analiz ve istatistik: Çerezlerin kullanımı, diğer sayılı olanların yanında, kaç ziyaretçinin web sitemizi ziyaret ettiğini ve ziyaretçilerin web sitelerimizde nasıl hareket ettiğini, dolayısıyla hangi işlevleri kullandıklarını gözlemlememizi sağlar. Ayrıca, Çerezler istatistiksel amaçlarla değerlendirilen bilgileri toplayabilir.
  • Reklam / (Yeniden pazarlama) pazarlama: Ayrıca, (üçüncü taraf) Reklam veya pazarlama amaçlı Çerezler de web sitemizde bulunmaktadır.

4.1- Gerekli Çerezler

Web sitelerimizde, web sitelerinin düzgün bir şekilde çalışmasını sağlayan Çerezler kullanılmaktadır. Web sitemizde gezinti yapmanıza, kullanım hesabı oluşturmanıza ve giriş yapmanıza imkan tanımaya yardımcı olurlar.

  • Kullanıcının alan adı bağlamında Çerezler izin durumunu kaydetme
  • Kullanıcının tarayıcıda JavaScript’i devre dışı bırakıp bırakmadığını kaydetme
  • Dil, yer, görüntülenecek arama sonuçları gibi tercihleri saklama.
  • Web sitemizi ekranınıza en uygun şekilde gösterebilmemiz için tarayıcı ayarlarınızı okuma
  • Web sitelerini, erişilebilir kalması için eşit olarak yükleme
  • Web sitelerini nasıl kullandığınıza bağlı olarak web sitelerimizi gerçek zamanlı olarak optimize etmek

4.2. Analiz Çerezleri

Web sitemizi ziyaret eden ziyaretçi sayısını tespit edebilmek, web sitemizi nasıl kullandığınızı, sitemizde nelerin çalışıp nelerin çalışmadığını görmek, sitemizi optimize edip geliştirmek ve sizin için ilgi çekici ve amaçlarına uygunluğunun devamlılığını sağlamak için kullanılmaktadır.

  • Ziyaretçilerin sayısının web sitemizden takip edilmesi, Ziyaretçinin web sitelerini nasıl kullandığı hakkında istatistiksel veriler oluşturmak için kullanılan münhasır dijital kimliği kaydetme,
  • Her ziyaretçinin web sitemizde geçirdiği süreyi takip etmek, Web sitelerini optimize etmek,
  • Sitelerimizin hangi bölümlerinin geliştirilmesinin gerektiğini değerlendirmek,
  • Görüntülediğiniz sayfalar, yönlendirme/çıkış sayfaları, kullandığınız platform tipi, tarih/saat damgası bilgileri ve verilen sayfaya yaptığınız (fare) tıklama sayısı, fare hareketleriniz, görüntü kaydırma aktiviteniz, kullandığınız arama terimleri ve sitemizi kullanırken girdiğiniz metinler gibi ayrıntılar veri olarak elde edilmektedir.

4.3. Sosyal Medya Çerezleri

Web sitelerimizde, web sitemizin içeriğini sosyal medya üzerinden paylaşmak böylece seçilen sosyal medyadaki kullanıcıların doğrudan web sitemizdeki belirli içerikleri paylaşması ve beğenmesi amacıyla Çerezler kullanıyoruz.
Bu sosyal medya kanalları kişisel verilerinizi kendi amaçları için toplayabilir. Toplanan kişisel verileriniz ve sosyal medya taraflarınca belirlenen Çerezler hakkında daha fazla bilgi için lütfen ilgili sorumlunun gizlilik ve Çerez politikalarını inceleyin:

3.4. Hedeflenmiş Reklam Çerezleri

Web sitelerimizde hedefli reklamlar ve içerik görüntülemek için Çerezler kullanıyoruz. Bilgilerinizi ve reklamlarınızı ilgi ve alaka düzeyinize göre uyarlamak için, web sitemizdeki ve diğer üçüncü taraf web sitelerinde yaptığınız ziyaretler ve gezinme davranışları temelinde olası ilgi alanlarınıza dair bir fikir edinmeye çalışmaktayız.
Hedeflenmiş Reklam çerezleri, aşağıdaki amaçlarla kullanılır:

  • İlgi alanlarınızı kaydetmek ve bunlara erişmek
  • Reklamlara kaç ziyaretçinin tıkladığını takip etme
  • İhtiyaçlarınıza, ilgi alanlarınıza veya tercihlerinize göre hazırlanmış reklamları göstermek için kullanılacak üçüncü taraf hizmetleri
  • Bir cihazdaki bir reklam başka bir cihazda bir eylemi tetiklediyse (“Cihazlar Arası İzleme”), birden fazla cihazı (ör. Telefon, tablet, dizüstü bilgisayar) bir ziyaretçiye eşleştirmek
  • İlgi alanlarınıza göre özelleştirilmiş pazarlama e-postaları göndermek

5. Çerezlerin yönetimi & silinmesi ve onayın geri alınması

Web sitelerimizi ziyaret ettiğinizde, web sitelerimizde Çerezlerin kullanımı hakkında sizi bilgilendiren bir başlık görünür. Kapat (X) düğmesini tıklatarak, web sitelerimizde Çerezlerin kullanımını kabul edersiniz.

Çerezlerin kullanımına ilişkin tercihlerinizi değiştirmek ya da çerezleri engellemek veya silmek için tarayıcınızın ayarlarını değiştirmeniz yeterlidir. Birçok tarayıcı çerezleri kontrol edebilmeniz için size çerezleri kabul etme veya reddetme, yalnızca belirli türdeki çerezleri kabul etme ya da bir web sitesine veya cihazınıza çerez depolamayı talep ettiğinde tarayıcı tarafından uyarılma seçeneği sunar. Aynı zamanda daha önce tarayıcınıza kaydedilmiş çerezlerin silinmesi de mümkündür. Ancak çerezleri silmeniz ve ilerideki çerezlerin bilgisayarınıza indirilmesini engellemeniz durumunda özelliklerimizin bazılarına ulaşamayacağınızı hatırlatmak isteriz.

Çerezleri devre dışı bırakır veya reddederseniz, hesabınızı/hesaplarınızı tanıyamayacağımız ve ilişkilendiremeyeceğimiz için web sitelerimizdeki bazı özelliklerin ve hizmetlerin düzgün çalışmayacağını belirtmek isteriz.

Çerezleri kapatmak için;

Chrome’da tarayıcı ayarlarınızda “Ayarlar/Gizlilik/İçerik Ayarları/Çerez kullanımını kapat” seçeğini kullanabilirsiniz.

Internet Explorer kullanıcıları için “Seçenekler/İnternet Ayarları/Gizlilik/Ayarlar” seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Firefox kulllanıcıları için “Araçlar/ Seçenekler’/ Gizlilik/ Çerez kabul yöntemi/Firefox kapatılana kadar” seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Çerezleri kapatmak ile ilgili daha fazla bilgiyi aşağıdaki sitelerde bulabilirsiniz:

Cookies in Chrome

Cookies in Internet Explorer

Cookies in Mozilla Firefox

Cookies in Safari

6. Sorumsuzluk

İş bu Çerez Politikasında zaman zaman değişiklikler yapabiliriz. Web sitelerimizin Çerezlerle ilgili kullanım şartlarında da değişiklikler yapılabilir. İşbu politikanın içeriğini herhangi bir zamanda ve bildirimde bulunmaksızın değiştirme hakkımız saklıdır. Cihazınızı başka kişilerle paylaşmanız durumunda, bunların yeterince bilgilendirildiğinden ve haklarını kullanabildiğinden emin olmanız gerekir.